Sady, warzywnik, zielnik Villi Greta


Dużo produktów kupujemy również u sąsiadów, bliższych i dalszych

Slow-food Jelenia Góra

Nasz ogródek przydomowy

Restauracja slow food Wrocław

Sady w Villi Greta. Z jabłoni, śliw, agrestów powstają smaczne przetwory.

Restauracja slow food

Sałaty w różnych kolorach i strzępowatościach.

Uprawa slow food

Raz w roku dzieci z rodzicami pomagają nam w kiszeniu kapusty i kiszeniu ogórków.

Slow-food Dolny Śląsk

Dzieci mogą pomagać w zbieraniu owoców i warzyw: ogórków, marchewki, buraczków, pietruszek, bobu…

Zielnik

Przydomowy zielnik.

Restauracja slow food Karkonosze

Podręczny zielnik w Villi Greta. Na zdjęciu szczypior, dwa gatunki mięty, lubczyk…

Slow food Dolny Śląsk

Warzywnik podręczny w Grecie to zasługa seniorów rodu :-)

Kwitnąca porzeczka

Kwitnąca porzeczka. W przyszłości z jej owoców powstanie ciasto lub kompot.

Restauracja z ziołami

Posiłki w Grecie doprawiane są ziołami i przyprawami naturalnymi. Nie używamy wzmacniaczy smaków.

Wykopki

Wykopki.

Ziemniaki

Zebrane ziemniaki trafiają do piwnicy. Wystarczą do kolejnej wiosny.

Kwitnąca jabłoń

Kwitnąca jabłoń. Jabłka z tego drzewa najlepiej smakują w październiku.

Villa Greta gotuje zgodnie z filozofią slow-food

Kuchnia w Villi Greta opiera się na filozofii slow-food czyli gotujemy z produktów regionalnych, często wyprodukowanych we własnym gospodarstwie, albo w gospodarstwach naszych sąsiadów.

Pomidory

Pomidory. Wyhodowane w ogródku mają zupełnie inny smak od tych kupowanych w sklepie :-)