Kolacja degustacyjna z opowieścią o winie


RESTAURACJA VILLA GRETA

28 września 2019 r.

od godziny 18:00


Kolacja degustacyjna

Jesienne menu opracował szef kuchni Adam Skiermański.

Menu przygotował Szef Kuchni Adam Skiermański

Wina do dań dobierze sommelier Michał Kruzel z lutomski.wino


  • focaccia z tarniną i serem owczym pleśniowym z Wańczykówki
  • krem z dyni z naszego ogrodu z kokosową espumą, płatkami chilli i chipsem z liści nasturcji
  • pstrąg rolowany z szynką szwarcwaldzką, sorbet herbaciano – cytrynowy, liście świeżego szpinaku, ziarna konopi
  • wędzona pieczeń z szynki wp. w sosie z trawy żubrowej, ziemniaki konfitowane w kaczym tłuszczu, pieczone jabłko z naszego sadu
  • deser jesienny – krówka na szpinaku, kawior z rokitnika, krem dyniowy, suszone kwiaty, chipsy z liści poziomki
  • dla wegetarian przygotujemy posiłki bezmięsne, konicznie jednak przy rezerwacji zgłoście ilość osób vege!

Kolacja degustacyjna – konieczna rezerwacja


130 zł/osoba

* cena zawiera 5-setowe menu oraz wina

** do każdej potrawy sommelier dopasuje wino

** menu może się jeszcze nieco zmienić

**** obowiązkowa rezerwacja stolików

***** przygotujemy również wersję vege, le koniecznie zgłoście ilość osób przy rezerwacji

Niespodzianka


Wśród osób, które udostępnią to wydarzenie na swojej tablicy FB wylosujemy niespodziankę!