KISZENIE OGÓRKÓW W VILLI GRETA
- kilkaset słoików jest już w naszej spiżarni
- babcia Krysia, zrobiła kawał dobrej roboty
- dziękujemy

Do spiżarni trafiło w tym roku kilkaset słoików z ogórkami kiszonymi. Przepis na nie jest prosty: ogórki, koper, chrzan, najlepiej z własnego ogrodu, sól kamienna, czosnek i dobra woda z naszej studni (koniecznie nie chlorowana).

Wszystkie produkty pochodzą z naszego gospodarstwa. Wyjątek stanowią sól i chrzan.

Pozostało zalanie wodą i do spiżarni :-).

Przy okazji robimy garnek ogórków małosolnych do bieżącego zużycia.
Mój syn zapytał mnie czy jak zostanę babcią Marysią, to czy też będę kisić ogórki :) Będę :)
Ewentualnie dla zainteresowanych mam świetny przepis na ogórki na ostro-idealne do obiadu i zamiast śledzika :)