Zimowe Smaki Dolnego Śląska w Villi Greta, 23.02. – 03.03.


Restauracja Villa Greta


Organizatorem zdarzenia „Cztery Pory Roku” jest Szlak Kulinarny „Smaki Dolnego Śląska”, na  którym położona jest również Villa Greta.

Motywem przewodnim „Zimowych Smaków Dolnego Śląska” są: kiszonki i warzywa korzenne.

Jak już do nas przyjedziesz ZRÓB COŚ – ATRAKCJE DOBKOWA.

Menu specjalne przygotował kucharz Petru Novak:

  • przystawka
    – carpaccio z ozora wołowego z sosem żurawinowym
  • zupa
    – krem z buraków z twarogiem z Dobkowa i chipsem z selera
  • danie główne
    – polędwiczka wieprzowa zawijana w boczku z dzikim ryżem i warzywami korzennymi, sosem pieprzowym i musem z czerwonej kiszonej kapusty
  • wina
    – świetne musujące hiszpańskie Cavy w trzech rodzajach (wina produkowane metodą szampańską)
    – słoweńskie Malvazija i Refošk, eko i biodynamiczne
    – Riesling, Pinot Gris, Chardonnay i Gewuerztraminer z Winnicy Wzgórz Trzebnickich Rafała Wesołowskiego
    – Finka Mazuelo z regionu Rioja w Hiszpanii
    – słodki Tokay z Węgier
    – różowy Pineau d’Aunis  z Doliny Loary
    – kobieca, kwiatowa Lacrima
    – dla koneserów: Chablis, Santenay 1-er Cru Beauregard lub Amarone z Tamburino Sardo
  • Villa Greta to kameralna restauracja prowadzona według filozofii slow-food, zobacz salę restauracyjną
  • menu specjalne dostępne będzie od soboty 23 lutego do niedzieli 3 marca
  • ZAREZERWUJ STOLIK

Niespodzianka


Wśród osób, które udostępnią ten post na swojej tablicy FB wylosujemy słoweńską  niespodziankę wyprodukowaną w ekologicznej, biodynamicznej winnicy!


Smaki Dolnego Śląska

Buraki i seler – to warzywa korzenne są w końcu bohaterami tej akcji :-)

Twoja opinia pomaga innym podróżnym!

0 Komentarzy

Napisz komentarz

Chcesz dołączyć do dyskusji?
Napisz swoją opinię!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.