Aktualne menu

Smak na slow food

Dzisiaj w menu mamy jesień

W naszej kuchni dużo do powiedzenia mają pory roku. Słuchamy ich, bo oferują najlepsze produkty. Często nas wysyłają w pole po świeże warzywa i owoce – na szczęście jest tuż za domem i nie trzeba daleko biegać. Was zapraszamy do stołu, abyście poznali smak tej współpracy. Poniżej znajdziesz menu, które często się zmienia – warto zaglądnąć tu przed przyjazdem.

Obiad w ogrodzie
Wojcieszowianka

Wojcieszowianka nalewana jest kilka kilometrów od Dobkowa.

Filet z kurczaka z ziemniakami

Filet z kurczaka z ziemniakami – danie wybierane najczęściej przez dzieci.

Schabowy z kością

Schabowy z kością.

Placuszki jarmużowe

Placuszki jarmużowe dla wegetarian.

Krem z pokrzyw

Krem z pokrzyw z jajkiem przepiórczym, nasze wiosenne danie sztandarowe.

Chłodnik

Chłodnik, na gorące dni.

Gęsie udko konfitowane

Gęsie udko konfitowane.

Kawiarnia Dolny Śląsk

Szarlotka z naszych jabłek. Cesarz Wilhelm.

Naleśniki z twarogiem

Naleśniki z twarogiem.

Zielnik Grety

Żniwa kwiatów cebuli.

Kiszenie ogórków

Kiszenie ogórków w Villi Greta.