Obiady w Villi Greta

Sezonowe, lokalne, slow-food

Konfitowane udko z gęsi

Konfitowane udko z gęsi.

Najlepszy schabowy

Najlepszy schabowy na Dolnym Śląsku.

Polędwiczka wieprzowa

Polędwiczka wieprzowa.

Krem z pokrzyw

Krem z pokrzyw z jajkiem przepiórczym, nasze wiosenne danie sztandarowe.

Zupa cebulowa

Zupa cebulowa z grzankami.

Stek wołowy

Stek wołowy.

Bigos

Bigos z dziczyzną. Tradycyjne danie kuchni polskiej. Serwujemy z własnym chlebem żytnim.

Botwinka

Botwinka.

Polędwiczki. Restauracja Złotoryja

Polędwiczka wieprzowa z puree ziemniaczanym i sałatka z czerwonych buraczków.

Restauracja Dolny Śląsk

Pieczyste duszone na czerwonym winie z plackami ziemniaczanymi i kiszonymi ogórkami. Ziemniaki i ogórki pochodzą z okolicznych upraw.

Jak zrobić kiszone ogórki

Ogórki do kiszenia pochodzą z naszej uprawy.

Dobry żurek

Żurek. Zawsze na własnym zakwasie z biała kiełbasą i jajem z Dobkowa.

Zupa grzybowa

Zupa grzybowa – z grzybów zbieranych w kaczawskich lasach.

Restauracja dolnoślaskie

Karczek z kluskami śląskimi i kapustą zasmażaną.

Gulasz wołowy

Gulasz wołowy grubocięty.

Przepis na gołąbki

Gołąbki z białej kaszy gryczanej i mięsa z łopatki zapiekamy i podajemy z surówką z selera.

Restauracja dolnośląskie

Bomby nadziewane mięsem i kapusta zasmażana. Przepis pochodzi od babci Eweliny z ziemi opoczyńskiej.

Jagnięcina

Jagnięcina z Kaczorowa z pieczonym ziemniakiem w mundurku.

Rosół

Rosół na trzech mięsach z domowym makaronem z mąki ze Skokowej – nasze danie cykliczne. Podawany jest zawsze w niedzielę.

Restauracja Legnica

Przystawka drobiowa. Lekkie danie lubiane przez dzieci.

Restauracja Villa Greta

Żeberka z kaszą jęczmienną lub gryczaną. Do wyboru.

Restauracja w Świerzawie

Kotleciki mielone to danie lubiane przez maluchy. W Grecie kotlety mielone przygotowujemy z mięsa z łopatki.

Restauracja w Złotoryi

Sałatka Grety najczęściej z naszych sałat do wyboru z kaczą piersią wędzoną na zimno, kozim twarogiem z Mysłowa lub pieczonym łososiem.

Golonka

Golonka na piwie z Lwówka z kiszoną kapustą i żytnim chlebem pieczonym w Grecie.

Dobra restauracja w pobliżu Legnicy

Roladka wołowa z białą kaszą gryczaną i sałatką z czerwonych buraczków.

Restauracja w pobliżu Szklarskiej Poręby

Naleśniki z twarogiem.

Restauracja w Karkonoszach

Pstrąg pieczony z warzywami z patelni i bukietem sałat.

Restauracja Jelenia Góra

Smaki dzieciństwa czyli młode ziemniaki z masłem i koperkiem, sadzonymi jajami od kur grzebiących w Dobkowie i młodą kapustą.

Restauracja Dolny Śląsk

Borowiki z lasów kaczawskich. W czasie grzybobrania serwujemy grzyby w wielu odsłonach :-).

Krem z buraków pieczonych

Krem z buraków pieczonych z kozim serem.

Zobacz inne galerie