Jesteśmy w Żółtym Przewodniku Gault at Millau 2017!

chwalimy się :-)


Restauracja Vila Greta od 3 lat (2015, 2016, 2017) czyli od początku publikowania Żółtego Przewodnika Gault&Millau [czytaj: go e mijo] jest jego częścią!

W 2016r. i 2017r. otrzymaliśmy jedną czapkę.

Jesteśmy z tego faktu dumni bo to prestiżowe wyróżnienie, którego w żaden sposób nie da się kupić!

Czym jest Żółty Przewodnik?

Przewodnik Gault&Millau jest ogólnoświatowym źródłem informacji o tym, gdzie warto jeść. Każdego roku zespół kilkunastu całkowicie anonimowych inspektorów skrupulatnie ocenia około tysiąca miejsc w Polsce. Do przewodnika trafia mniej niż połowa, są to – jak zapewniają jego autorzy – prawdziwe perły gastronomiczne.
źródło: Polska Agencja Prasowa

Więcej przeczytasz tutaj…

Sukces odniosły chyba pokrzywy, mięta, ziemniaki, koper, kapusta … uprawiane lub rosnące samodzielnie, twaróg, jaja, mięso … od sąsiadów i serca naszej kadry, która nie komplikuje potraw zbyt mocno. Wychodzi nam z tego zwykła wiejska polska kuchnia z pewnymi modyfikacjami w stronę Orientu czy Morza Śródziemnego.

Aha i jeszcze kasze! Których tak mało w polskich restauracjach.

No i diety. Weganie, wegetarianie, bezglutenowcy (włącznie z celiakią), bezlaktozowcy itd. Przyjeżdżajcie, nie wyjdziecie z Villi Greta głodni!

 

Gault&Millau 1 czapka

Żółty Przewodnik Gault&Millau. Jesteśmy w przewodniku po raz trzeci, od 2 lat z jedną czapką.

Żółty przewodnik

Żółty przewodnik Gault at Millau

3 Komentarzy
  1. Ania says:

    Macie jedną z najfajniejszych stron ośrodków dla turystów, jakie oglądałam. Jeszcze nie byłam Waszym gościem ale mam nadzieję to niedługo zmienić. Podoba mi się Wasze – powiedziałabym najchętniej – holistyczne – podejście do klienta. Tyle informacji o Dolnym Śląsku, jego atrakcjach, to nigdzie nie ma. Ceny w sklepiku – trochę wysokie, ja u mojego znajomego Pana z targu jajka od jego kur biegających po sadzie – płacę 8 zł/10sz :-) ale mogę zrozumieć. Ogólnie – jeszcze Was nie znam, a już Was lubię!

    Odpowiedz
    • Krzysiek says:

      Dziękujemy za miłe słowa :-) No i zapraszamy do Dobkowa.
      Z jajkami jest tak: Pani jajka zjada, a my sprzedajemy czyli odprowadzamy 19% podatku dochodowego i 5% VAT. :-)

      Odpowiedz
  2. Bożena says:

    WOW! GRATULACJE dla Was! Od zawsze robicie dobrą robotę a czapka Gault at Millau tylko to potwierdza! Już się nie mogę doczekać kiedy znowu Was odwiedzimy!

    Odpowiedz

Napisz komentarz

Chcesz dołączyć do dyskusji?
Napisz swoją opinię!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *